Clicky

 
Transport Online - Volvo Trucks geeft werkgelegenheid in North Sea Port fikse duw in de rug

Volvo Trucks geeft werkgelegenheid in North Sea Port fikse duw in de rug

Volvo Trucks geeft werkgelegenheid in North Sea Port fikse duw in de rug
30-04-2021 17:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENT - De vraag naar Volvo-vrachtwagens gaat in stijgende lijn. De fabriek van Volvo Trucks in Gent drijft haar productie op en gaat op zoek naar liefst 350 nieuwe medewerkers. Dat is ook goed nieuws voor North Sea Port.

Volvo Trucks lanceerde vorig jaar een nieuw gamma vrachtwagens. De orderboeken liepen vol, onder meer omdat de stijgende e-commercevolumes de transportsector een boost geven. Vervoerders bestellen meer nieuwe voertuigen om hun vloot te vernieuwen of uit te breiden.

350 medewerkers gezocht

De Gentse fabriek van de Zweedse vrachtwagenbouwer plukt daar de vruchten van en gaat haar productie verhogen. Dat vereist bijkomend personeel: Volvo Trucks wil graag 350 nieuwe mensen in dienst nemen.

Bij North Sea Port reageert CEO Daan Schalck verheugd. “Wanneer één van de grootste havengebonden bedrijven en werkgevers een versnelling hoger schakelt, vertaalt zich dat in bijkomende jobs en in meer volumes voor de logistieke keten. Daar vaart ook North Sea Port goed bij.”

“Volvo Trucks is een essentiële schakel in ons sterk uitgebouwde automotive-netwerk, net als de grote fabriek van Volvo Car Gent. De fabriek draagt bij tot de belangrijke rol die North Sea Port speelt als draaischijf voor roroverkeer, met onze lijnen op Zweden vanuit Gent en op het Verenigd Koninkrijk vanuit Vlissingen”, voegt hij daar aan toe.

Grootste vrachtwagenfabriek van België

Volvo Trucks is de grootste vrachtwagenfabriek in België en de belangrijkste productievestiging binnen de groep in Europa. Volvo Trucks koos in de jaren 1970 doelbewust voor een inplanting in de haven van Gent - heden North Sea Port - omwille van de maritieme link met thuisland Zweden. De fabriek plukt daar nog steeds de vruchten van.

De 525 bedrijven in de haven zijn rechtstreeks en onrechtstreeks goed voor 100.000 banen. Volvo Trucks draagt daar met een 4.000-tal medewerkers op zijn eigen loonlijst alleen al een aardig steentje toe bij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden