Clicky


Van Doorn heeft de eerste 100 procent elektrische veegwagen van Nederland

Van Doorn heeft de eerste 100 procent elektrische veegwagen van Nederland
30-04-2021 17:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GELDERMALSEN - Van Doorn uit Geldermalsen ontving op 29 april van importeur Terberg Matec Nederland BV de sleutels van de nieuwe elektrische veegwagen: de V65e. Van Doorn heeft hiermee een primeur te pakken. Het is de allereerste 100 procent elektrische truck gemonteerde veegwagen in Nederland en één van de 15 eerste in Europa.

Primeur in Nederland

De V65e is de eerste 100 procent elektrisch aangedreven veegwagen in Nederland. De wagen is maximaal duurzaam en CO2 neutraal. Hij is emissieloos en maakt de buitenruimte fluisterstil schoon. Dat maakt hem ook zeer geschikt voor gebruik binnen de bebouwde kom. De veegwagen heeft een uniek zuigsysteem waar patent op rust, is even krachtig als diesel aangedreven machines en is 8 uur per dag inzetbaar. Zowel voor het lichte veegwerk (straatvuil), als voor het zware veegwerk in de wegenbouw. Terberg Matec Nederland BV importeerde en leverde de V65e aan Van Doorn. De veegwagen werd opgebouwd bij Bucher Municipal in Dorking.

Belangrijke stap op de groene weg

Met de aanschaf van deze V65e elektrische veegwagen zet Van Doorn een belangrijke stap voorwaarts op de groene, duurzame weg. Deze elektrische veegwagen bespaart op jaarbasis ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel. Geleidelijk wil Van Doorn overschakelen naar een milieuvriendelijk wagenpark om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de toekomst. Al eerder investeerde Van Doorn in een elektrische werkbus, elektrische werktuigdrager, een e-Crafter en een elektrische knikmops. Daarnaast overweegt Van Doorn nog de aanschaf van elektrische vrachtauto’s en tractoren.

Gezamenlijke opgave

Circulair bouwen, energietransitie en klimaatadaptatie zijn de komende jaren centrale thema’s in de bouwsector. Het verduurzamen en vergroenen van de buitenruimte ziet Van Doorn als een gezamenlijke opgave van ons allemaal. Het bedrijf hoopt met deze innovatieve investering anderen te stimuleren om ook de groene weg op te gaan.

Binnenkort in de verhuur

Van Doorn zal de V65e inzetten op haar eigen onderhoudscontracten. Daarnaast is de V65e te huur. Er is al veel belangstelling getoond voor deze duurzame elektrische veegwagen.

De buitenruimte is het werkterrein van Van Doorn. Het bedrijf zet zich sinds 1963 dag en nacht in om de kwaliteit en de leefbaarheid van de buitenruimte in topconditie te houden en waar mogelijk te verbeteren en te vernieuwen. Van Doorn ontwerpt, vormt en onderhoudt (bedrijfs-)terreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen in Nederland en België. Het bedrijf is specialist op het gebied van infrastructuur, verkeersmaatregelen, groenvoorzieningen en calamiteitenservice. Van Doorn is gevestigd in Geldermalsen en heeft meerdere nevenvestigingen in Nederland en België.

Terberg Matec Nederland BV is de exclusieve distributeur van de Bucher Municipal veegmachines voor de Nederlandse Markt. De technische expertise van Terberg Matec Nederland BV is uniek: zij leveren specialistische machines met aanpassingen en wijzigingen toegespitst op de wensen van de klant, inclusief een uitgebreide servicedienst. Terberg Matec Nederland BV is gevestigd in IJsselstein, Geldermalsen en De Kwakel.