Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways vliegt gratis essentiële medische hulpgoederen naar India

Qatar Airways vliegt gratis essentiële medische hulpgoederen naar India

Qatar Airways vliegt gratis essentiële medische hulpgoederen naar India
30-04-2021 10:14 | Buitenland | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways steunt de internationale inspanningen om de tweede golf van Covid-19 in India te bestrijden door gratis medische hulpmiddelen en materiaal van internationale leveranciers naar het land over te vliegen. De luchtvaartmaatschappij plant 300 ton hulpgoederen vanuit haar wereldwijde netwerk naar Doha te vliegen, waar ze in een konvooi van drie vrachtvliegtuigen rechtstreeks naar de bestemmingen in India worden gebracht waar ze het hardst nodig zijn. 

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "De staat van Qatar heeft een lange en bijzondere relatie met India en wij betreuren ten zeerste dat Covid-19 opnieuw een grote uitdaging voor het land vormt.”
 
"Als één van de wereldleiders op het gebied van cargovluchten, met een uitgebreid internationaal netwerk, staan we klaar om humanitaire hulp te bieden door deze onmisbare voorraden te vervoeren, en het land te helpen om terug te vechten tegen dit afschuwelijke virus. Qatar Airways Cargo heeft al meer dan 20 miljoen dosissen van het Covid-19 vaccin vervoerd voor UNICEF als onderdeel van het vijfjarig Memorandum of Understanding om het Humanitarian Airfreight Initiative van UNICEF te ondersteunen".

De lading zal bestaan uit persoonlijke beschermingsmiddelen, zuurstofflessen en andere essentiële medische hulpgoederen en omvat donaties van particulieren en bedrijven wereldwijd in aanvulling op bestaande cargo-orders.
 
Qatar Airways heeft een voortrekkersrol gespeeld in de strijd tegen Covid-19 en heeft in het beginstadium van de pandemie soortgelijke vluchten met hulpgoederen naar China uitgevoerd, waarbij in februari 2020 voorraden naar Beijing, Guangzhou en Shanghai werden gevlogen. Qatar Airways is de eerste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld die de prestigieuze 5-sterren Covid-19 Airline Safety Rating behaalde van de internationale luchtvaart beoordelingsorganisatie Skytrax. Dit volgde op het recente succes van Hamad International Airport als de eerste luchthaven in het Midden-Oosten en Azië die een Skytrax 5-sterren Covid-19 Airport Safety Rating heeft gekregen.

Deze bekroningen bieden passagiers over de hele wereld de zekerheid dat de normen voor gezondheid en veiligheid van luchtvaartmaatschappijen aan de hoogst mogelijke normen van professioneel en onafhankelijk onderzoek en beoordeling worden onderworpen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden