Clicky

 
Transport Online - VDL voornemens Neways over te nemen

VDL voornemens Neways over te nemen

VDL voornemens Neways over te nemen
30-04-2021 08:56 | (Bedrijfs)Auto Nieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - VDL Groep B.V. (VDL) maakt vandaag, vrijdag 30 april, bekend in gesprek te zijn met Neways Electronics International N.V. (Neways) over een voorstel om (door VDL of door een van haar groepsmaatschappijen of geaffilieerde partijen) een openbaar bod uit te brengen op alle uitgegeven en uitstaande aandelen in het kapitaal van Neways.

De gesprekken zijn gebaseerd op een biedprijs in contanten van € 12,50 per Neways-aandeel, te verlagen met iedere dividend- of andere uitkering op de aandelen die wordt verklaard, betaalbaar gesteld of betaald voor het moment van afwikkeling (settlement) van de mogelijke transactie. VDL Beleggingen B.V., een aan VDL gelieerde vennootschap, houdt op dit moment 27,63 procent van de aandelen in Neways.

Sterkere positie

Sinds 1995 steunt VDL als betrokken aandeelhouder Neways. De door het huidige management van Neways in gang gezette stappen zijn een belangrijke conditie om succesvol te reageren op de snel wijzigende marktomstandigheden. Tegelijk ziet VDL in een verdergaande strategische samenwerking met Neways de mogelijkheid om gezamenlijk een sterkere positie te verkrijgen en daarmee een gezonde toekomst voor Neways en haar stakeholders te waarborgen. 

Neways is actief in vele industrieën waarin VDL ook actief is. VDL is ervan overtuigd dat de combinatie met Neways meerwaarde biedt voor gezamenlijke klanten op het gebied van hoogwaardige elektronica en mechatronica. Daarnaast zal de combinatie waarborgen dat Neways over de middelen kan beschikken om te blijven investeren in de ontwikkeling van haar propositie.

Overeenkomst

Het is op dit moment onzeker of het zal komen tot een (voorwaardelijke) overeenkomst met betrekking tot een openbaar bod op alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Neways en, in dat geval, tegen welke biedprijs en onder welke voorwaarden.

Foto's

  • J.Roeland
    VDL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions