Clicky


Kabinet laat publiek toe bij Eurovisie Songfestival

Kabinet laat publiek toe bij Eurovisie Songfestival
29-04-2021 19:41 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Bij het Eurovisie Songfestival kan volgende maand in Rotterdam Ahoy zoals gepland publiek aanwezig zijn. Ondanks het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames heeft het kabinet besloten dat het Fieldlab-experiment tijdens het evenement op een veilige manier kan doorgaan, meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Minister Slob (Media), minister De Jonge (Volksgezondheid), minister Grapperhaus (Veiligheid), staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) en minister Van Engelshoven (Cultuur) overlegden donderdag over het evenement en de coronamaatregelen.

Het kabinet gaf eerder aan dat de experimenten van Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de overheid, worden uitgesteld of geschrapt als er meer dan negenhonderd coronapatiënten op de intensive cares in de ziekenhuizen liggen. Donderdag waren dat er ruim achthonderd.

Maximaal 3500 mensen per show

Bij alle repetities, de halve finales en de finale worden per show maximaal 3500 mensen toegelaten. Naar verwachting begint de kaartverkoop begin mei.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 18 en 20 mei. De finale is op 22 mei.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE