Clicky


104 van de 182 voertuigen slechte of geen ladingzekering tijdens Belgische controle

104 van de 182 voertuigen slechte of geen ladingzekering tijdens Belgische controle [+foto's]
29-04-2021 18:20 | Controles | auteur Redactie

CHARLEROI - Op donderdag 29 april hebben de Federale en lokale politie, controleurs van VLABEL Controle (Vlaamse overheid), police domaniale (Waalse overheid), douane en defensie een controle gehouden op negen locaties in België gericht op ladingzekering.

In totaal werden 182 vrachtwagens of gelede voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 104 voertuigen in overtreding met de ladingzekering.

Maar liefst 55 voertuigen werden ter plaatse geïmmobiliseerd tot er een goede ladingzekering aanwezig was. In totaal werden er 51 onmiddellijke boetes uitgevoerd en nog eens 21 processen verbaal opgesteld. Waarvan acht ten laste van de verladers en één tegen de verzender.

Een voertuig met een open laadbak die geladen was met autobanden was te hoog. De vrachtwagen was inclusief lading 4,30 meter. Terwijl de politie de vrachtwagen van de weg haalde verloor de vrachtwagen een band die uit de open laadbak viel.

Bij een ander voertuig geladen met twee blokken natuursteen was een balk welke de blokken ondersteunt verplettert onder het gewicht van de blok. Daarnaast waren de antislipmatten zo dun dat deze geen enkel nut meer hadden.