Clicky

 
Transport Online - Hoogste aantal opgenomen coronapatiënten sinds begin januari

Hoogste aantal opgenomen coronapatiënten sinds begin januari

Hoogste aantal opgenomen coronapatiënten sinds begin januari
29-04-2021 15:58 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot boven de 2700, voor het eerst sinds 7 januari. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2704 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 93 meer dan op woensdag.

In de afgelopen vijf dagen steeg het aantal opgenomen coronapatiënten met 190, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Vooral op de verpleegafdelingen wordt het steeds drukker. Daar liggen nu 1891 coronapatiënten, tweehonderd meer dan afgelopen zondag en het hoogste aantal sinds 12 januari. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde van 814 naar 813. Dat schommelt nu bijna twee weken tussen de 800 en 850.

Instroom blijft hoog

Het aantal nieuwe opnames blijft hoog. Ziekenhuizen hebben afgelopen etmaal 338 nieuwe coronapatiënten opgenomen op een intensive care of verpleegafdeling. In de afgelopen zeven dagen zijn 2114 mensen vanwege Covid-19 in een ziekenhuis beland, gemiddeld 302 per dag.

"De totale ziekenhuisbezetting is de afgelopen week gestegen tot het hoogste niveau sinds april vorig jaar. De instroom van nieuwe patiënten is nog steeds hoog. Het is waarschijnlijk dat de bezetting daardoor de komende weken hoog blijft en mogelijk verder toeneemt", meldt het LCPS in een toelichting.

De ziekenhuisorganisatie maakte ook bekend dat er in de afgelopen 24 uur 23 mensen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in andere delen van het land, van wie zes op de intensive care. Dat moet de druk op intensive cares en verpleegafdelingen gelijkmatig spreiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden