Transport Online - Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen van de weg, moeizame berging [+foto's]

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen van de weg, moeizame berging

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen van de weg, moeizame berging [+foto's]
29-04-2021 14:06 | Ongevallen | auteur Redactie

MAGDEBURG - Woensdagavond rond 22:12 uur is op de Duitse A14 een truck met aanhanger van de weg geraakt. Omdat de vrachtwagencombinatie is geladen met gevaarlijke stoffen betreft het hier een moeizame berging, aldus de Duitse politie donderdagmiddag.

Het ongeval vond woensdagavond 28 april op de A14 tussen het knooppunt Schönebeck en Magdeburg-Reform. Een 50-jarige chauffeur van een truck met aanhang uit Polen verloor, door nog onbekende oorzaak, de controle over zijn voertuig en sloeg rechtsaf de weg af. Hierdoor kwam de voertuigcombinatie op zijn kant te liggen. De chauffeur is ernstig gewond naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Omdat de vrachtwagen geladen is met gevaarlijke stoffen, moesten beide rijstroken volledig worden afgesloten. De berging van de combinatie was ook donderdag in volle gang..

De truck, geladen met azijnzuur, is inmiddels geborgen. Volgens de huidige status kon geen lekkage van de gevaarlijke stof worden vastgesteld.

Het ziet er anders uit voor de aanhanger beladen met salpeterzuur. Hier is een onbepaalde hoeveelheid van de gevaarlijke stof ogelekt. Een groot aantal hulpdiensten op het gebied van gevaarlijke stoffen en het milieubureau van de Salzlandkreis proberen de gelekte stof te verwijderen.

Donderdag aan het eind van de middag kon de A14 weer volledig vrij worden gegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen