Clicky

 
Transport Online - Opnieuw recordaantallen coronadoden en -besmettingen in India

Opnieuw recordaantallen coronadoden en -besmettingen in India

Opnieuw recordaantallen coronadoden en -besmettingen in India
29-04-2021 10:24 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

NEW DELHI - India heeft donderdag opnieuw recordaantallen nieuwe coronadoden en -besmettingen gemeld. In een etmaal werden 3645 sterfgevallen geregistreerd. Het aantal inwoners dat tijdens diezelfde periode werd geïnfecteerd bedroeg 379.257.

Officieel zijn meer dan 18 miljoen van de 1,4 miljard Indiërs besmet geraakt sinds het begin van de pandemie, 204.832 van hen hebben dat niet overleefd en bijna 15 miljoen zijn inmiddels genezen. Experts denken dat de werkelijke aantallen groter zijn. Door de vele infecties tijdens deze tweede golf kunnen testcentra niet direct alle mensen testen.

Het Aziatische land kan de enorme stijging van het aantal ziektegevallen plaatselijk nauwelijks aan. Ziekenhuizen kampen al geruime tijd met een tekort aan bedden, zuurstof en medicijnen voor coronapatiënten. Media meldden eerder dat nabestaanden in de rij staan voor crematies en begrafenissen. Meerdere landen hebben India hulp aangeboden.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten sturen goederen ter waarde van 100 miljoen dollar (82,4 miljoen euro) om het land te helpen bij de bestrijding van het coronavirus, maakte het Witte Huis bekend. Het gaat om duizend zuurstoftanks, 15 miljoen mondkapjes en een miljoen sneltesten. De VS hebben ook hun eigen bestelling van AstraZeneca-grondstoffen omgeleid naar India zodat het land meer dan 20 miljoen doses van het coronavaccin kan maken.

Vanaf zaterdag komen alle volwassen Indiërs in aanmerking voor een coronavaccin. Nu worden alleen 45-plussers en bepaalde groepen ingeënt. Meerdere staten waarschuwen dat ze niet genoeg vaccins op voorraad hebben voor de miljoenen anderen die nu ook een prik willen. Ongeveer 9 procent van de bevolking heeft al zeker één coronaprik gehad. Premier Narendra Modi riep de bevolking afgelopen week nog op zich te laten vaccineren en niet te laten leiden door de geruchten over het vaccin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden