Clicky

 
Transport Online - Nieuwe volledig elektrische bedrijfswagen van Ford geproduceerd in Roemenië

Nieuwe volledig elektrische bedrijfswagen van Ford geproduceerd in Roemenië

Nieuwe volledig elektrische bedrijfswagen van Ford geproduceerd in Roemenië
28-04-2021 17:07 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Ford maakt bekend dat het 0 miljoen investeert in de fabriek in Craiova, Roemenië voor de productie van nieuwe, lichte bedrijfswagens. Daartoe hoort ook een volledig elektrische versie die in 2024 op de markt komt, het eerste volledig elektrische volumemodel van Ford dat in Roemenië gebouwd wordt.

“Het toevoegen van een volledig elektrische versie in 2024 betekent dat Craiova onze derde fabriek in Europa is waar we volledig elektrische modellen produceren. Het is een vervolg op recente investeringen van dit jaar in het Ford Cologne Electrified Vehicle Center in Duitsland en de Ford Otosan Kocaeli-fabriek in Turkije. Het is een duidelijk signaal dat we versneld inzetten op het aanbieden van emissievrije bedrijfswagens in Europa.” zegt Stuart Rowley, President Ford of Europe.

In februari maakte Ford bekend dat het gehele bedrijfswagenaanbod in 2024 emissievrije mobiliteit mogelijk maakt dankzij volledig elektrische of plug-in hybride-aandrijving. Deze volledig elektrische en plug-in hybride varianten nemen in 2030 naar verwachting tweederde van de bedrijfswagenverkoop voor hun rekening.

De nieuwe, lichte bedrijfswagen zal ook worden geleverd met enkele van de meest geavanceerde benzine- en dieselmotoren van Ford. Dit zijn bijvoorbeeld geavanceerde dieselmotoren uit de Ford Dagenham Engine Plant en transmissies van Ford Halewood Transmissions Limited, beide gevestigd in het VK.

Ford Craiova – fabricage van wereldklasse

De investering van Ford in de Roemeense productie, waaronder de vandaag aangekondigde investering, bedraagt bijna miljard sinds de aanschaf van de Craiova-fabriek in 2008.

De afgelopen jaren zijn hier grote verbeteringen doorgevoerd aan de activiteiten. Daarbij zijn meer dan 600 robots geïnstalleerd om de efficiëntie en kwaliteit van de carrosseriebouw, het staalpersen, het spuitwerk, het aanbrengen van de uitrustingen en de technische werkzaamheden te verbeteren. Aan de assemblagelijn voor auto’s en motoren werken zo’n 6.000 mensen.

De inzet van Craiova voor elektrificatie gaat terug tot oktober 2019, toen de productie van de mild hybride Ford Puma van start ging. De aangekondigde investering van vandaag markeert een volgende mijlpaal. Ford is de eerste fabrikant die aankondigt een volledig elektrisch voertuig te produceren in Roemenië. Behalve de Puma bouwt Ford Craiova momenteel ook de Ford EcoSport SUV en de 1,0-liter EcoBoost motor die al vele onderscheidingen heeft mogen ontvangen.

De exacte datum waarop de productie van de nieuwe, lichte bedrijfswagens van start gaat, wordt op een later moment bekend gemaakt, samen met verdere productdetails.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden