Transport Online - Iets meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Iets meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Iets meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen
28-04-2021 15:46 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag iets toegenomen. In totaal zijn nu 2611 patiënten met Covid-19 opgenomen, veertien meer dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van deze mensen liggen er 814 op de intensive care, zes minder dan de voorgaande dag. Het is al wel de twaalfde dag op rij dat er meer dan 800 patiënten op de ic's liggen. "De Covid-bezetting op de ic blijft hoog, waardoor de reguliere zorg onder druk staat", stelt het LCPS in een toelichting.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal met 20 toe tot 1797.

"De ziekenhuisbezetting is de afgelopen week gestegen tot het hoogste niveau sinds april vorig jaar. De instroom van nieuwe patiënten is nog steeds hoog. Het is waarschijnlijk dat de bezetting daardoor de komende weken hoog blijft", aldus de ziekenhuisorganisatie.

De afgelopen 24 uur zijn 22 mensen overgebracht naar ziekenhuizen in andere delen van het land, van wie twee op de intensive care. Dat moet de druk op intensive cares en verpleegafdelingen gelijkmatig spreiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen