Clicky

 
Transport Online - Dronken Wit-Russische vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs en chauffeurskaart van de weg gehaald

Dronken Wit-Russische vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs en chauffeurskaart van de weg gehaald

Dronken Wit-Russische vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs en chauffeurskaart van de weg gehaald
28-04-2021 14:51 | Buitenland | auteur Redactie

KLEEFTROFFELS - Dinsdag 27 april 2021 rond 12:45 uur merkte een motorrijder van de politie een vrachtwagenchauffeur op vanwege zijn riskante rijstijl. De politieagent bevond zich op de Emmericher Strasse in de richting van Emmerich en had de vrachtwagen met oplegger voor zich. Hij zag hoe de vrachtwagen herhaaldelijk tegenliggers tegenkwam op weg naar de stoplichten op de Kleverring (B9). Verschillende auto's moesten ontwijken en op trottoirs of een vluchtstrook rijden.

Na een extra roodlichtovertreding, de chauffeur stopte veel te laat toen het verkeerslicht op rood stond, stak de stopstreep over en blokkeerde de oversteekplaats voor voetgangers bij het stoplicht. 

De motorrijder zat voor de vrachtwagen en wilde hem laten stoppen met de "STOP politie"-signaal. Pas nadat de sirene en het blauwe licht waren aangegaan reageerde de vrachtwagenchauffeur en stopte hij bij een bushalte.

Een waarschijnlijke reden voor de riskante rijstijl van de 43-jarige man uit Wit-Rusland werd snel gevonden: de politieagent merkte een duidelijke alcoholgeur op. Een blaastest toonde een waarde van 1,25 mg / l aan, en de man werd naar het burea gebracht voor een bloedmonster.

Ook bleek dat de 43-jarige man geen geldig rijbewijs heeft en zonder chauffeurskaart in de tachograaf van de vrachtwagen reed. Er wacht hem nu een strafrechtelijke procedure.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden