Clicky

 
Transport Online - DKV netwerk telt 160.000 elektrische oplaadpunten

DKV netwerk telt 160.000 elektrische oplaadpunten

DKV netwerk telt 160.000 elektrische oplaadpunten
28-04-2021 14:02 | (Bedrijfs)Auto Nieuws | auteur Redactie

NOORDWIJKERHOUT - DKV-klanten hebben vanaf nu toegang tot meer dan 160.000 oplaadpunten voor hun elektrische auto’s. DKV bouwt hiermee verder aan het grootste oplaadnetwerk van Europa. Voor de exploitatie van dit netwerk werkt DKV binnen zijn joint-venture Charge4Europe samen met verschillende partners en exploitanten van laadnetwerken. Elektrisch opladen en automatisch afrekenen is bij alle laadpunten mogelijk voor klanten van DKV met de DKV CARD +CHARGE.

"160.000 laadpunten in het netwerk is een bijzondere mijlpaal", zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV. "Het onderstreept onze missie ‘Lead in Green’. We willen toonaangevend zijn op het gebied van duurzame oplossingen voor de transportsector. Het mogelijk maken van steeds meer elektrisch vervoer sluit daar naadloos op aan."

Door de uitbreiding van het oplaadnetwerk ondersteunt DKV meer dan 250.000 partners bij de overstap naar klimaatvriendelijkere mobiliteit en het bereiken van klimaatdoelstellingen. Het streven van DKV zelf is om per 2030 een klimaatneutrale organisatie te zijn en tegelijkertijd klanten te helpen om hun CO2-intensiteit met dertig procent te verlagen.Negentig procent dekking in Italië

Als onderdeel van de uitbreiding van het oplaadnetwerk kondigde DKV eerder al een samenwerking aan met Ekomobil in Italië. Met het opnemen van de Ekomobil laadpunten vergroot Charge4Europe ook in deze regio zijn netwerk met nog eens 13.000 extra oplaadpunten. Met deze uitbreiding biedt DKV zijn klanten meer dan negentig procent netwerkdekking in Italië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats