Clicky

 
Transport Online - DSV Panalpina neemt Global Integrated Logistics over

DSV Panalpina neemt Global Integrated Logistics over

DSV Panalpina neemt Global Integrated Logistics over

HEDEHUSENE - Twee jaar na de overname van het Zwitserse Panalpina kondigt het Deense transportbedrijf DSV opnieuw een grote overname aan: Agility Global Integrated Logistics (GIL). De waarde van de overname van GIL bedraagt ​​4,2 miljard dollar.

Global Integrated Logistics maakt deel uit van Agility en is een van 's werelds beste expediteurs en actief in contractlogistiek (3PL). In 2020 had het bedrijf een omzet van 4 miljard dollar, voornamelijk gerelateerd aan lucht- en zeevracht, en een personeelsbestand van ongeveer 17.000 medewerkers.

DSV voltooide onlangs de integratie van de grootste overname van het bedrijf tot nu toe, het Zwitserse Panalpina, en met de overname van GIL wordt DSV Panalpina 's werelds derde grootste transportbedrijf met een omzet van ongeveer 142 miljard DKK (ongeveer 22 miljard dollar) - een stijging van ongeveer 23 procent - en een gecombineerd personeelsbestand van meer dan 70.000 werknemers.

Vooral de Air & Sea-divisie, de grootste divisie van DSV Panalpina, zal aanzienlijk worden versterkt met de overname van GIL en zal de positie van de grootste rederijen wereldwijd consolideren met bijna 2,8 miljoen containers (TEU's) en meer dan 1,6 miljoen ton jaarlijks vervoerde luchtvracht.

De contractlogistieke capaciteiten, die steeds belangrijker worden vanwege complexe toeleveringsketens en veranderende distributiekanalen, zullen DSV's Solutions-divisie versterken met GIL's extra opslagcapaciteit van meer dan 1,4 miljoen vierkante meter, voornamelijk in APAC en het Midden-Oosten. Bovendien zal GIL wegtransportactiviteiten toevoegen aan het netwerk van DSV in zowel Europa als het Midden-Oosten, waardoor het concurrentievermogen van DSV in alle drie de divisies toeneemt.

DSV en GIL zijn een sterke match met waardevolle synergieën als gevolg van overeenkomsten in zowel bedrijfsmodellen, diensten als strategieën. Volgens Jens Bjørn Andersen, de CEO van DSV Panalpina, zijn er veel goede redenen om de krachten te bundelen met de transport- en logistieke dienstverlener in het Midden-Oosten:

“GIL en DSV passen uitstekend bij elkaar en we zijn trots dat we onze overeenkomst om onze krachten te bundelen kunnen aankondigen. De combinatie van onze twee wereldwijde netwerken biedt ons de mogelijkheid om onze klanten een nog hoger serviceniveau te bieden. De sterke marktpositie van GIL in APAC en het Midden-Oosten vormt een goede aanvulling op het netwerk van DSV en zal onze langetermijnambities voor waardecreatie ondersteunen. Onze twee groepen delen al een cultuur van ondernemerschap en lokaal eigenaarschap, en we kijken ernaar uit om de getalenteerde medewerkers van GIL te verwelkomen bij DSV. "

DSV staat al langer bekend om zijn overnamestrategie en is succesvol gebleken bij het verwerven en integreren van bedrijven, het meest recent Zwitserse Panalpina in 2019 en het Amerikaanse UTi Worldwide in 2015. De focus op schaalbaarheid blijft een van de belangrijkste concurrentievoordelen bij vrachtvervoer met aanzienlijke operationele en commerciële voordelen in een sterk gefragmenteerde markt.

DSV Panalpina en GIL verwachten de transactie in het derde kwartaal van 2021 af te ronden, mits aan de voorwaarden wordt voldaan en de nodige goedkeuringen worden verkregen. Tot die tijd zullen DSV Panalpina en GIL afzonderlijk en onafhankelijk blijven opereren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions