Transport Online - Nederlandse digitale douanedienstverlener Customs Support breidt Europese voetafdruk uit met overname van Sernav Italië

Nederlandse digitale douanedienstverlener Customs Support breidt Europese voetafdruk uit met overname van Sernav Italië

Nederlandse digitale douanedienstverlener Customs Support breidt Europese voetafdruk uit met overname van Sernav Italië
28-04-2021 10:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM/ LA SPEZIA - Customs Support neemt het Italiaanse SER.NAV s.r.l. (Sernav) over en breidt daarmee uit naar Italië. Met de overname versterkt het Nederlandse Customs Support zijn aanwezigheid in de Europese markt en onderstreept het de ambitie om voor zijn klanten een volwaardige Europese partner te worden.

Belangrijke Italiaanse douanedienstverlener

Sernav is een van de grootste Italiaanse dienstverleners in de uitvoering en onderhandeling van douanediensten en operaties van douanespecialisten met enkele honderden klanten. In het ruim 30-jarige bestaan heeft het een netwerk opgebouwd in 17 strategische locaties in het land, waarmee het alle belangrijke handelsposten en logistieke knooppunten in Italië omvat.

Met honderden werknemers staat Sernav bekend om zijn dienstverlening van hoge kwaliteit, diepgaande kennis over Italiaanse douanediensten, langdurige relatie met zijn klanten en technologische innovatie.

“We willen de grootste neutrale en dynamische partner voor douanezaken in Europa zijn. Daarom zijn we erg blij met de toevoeging van het Italiaanse team tot onze Customs Support-familie. We zijn ervan overtuigd dat de uitbreiding naar Italië voordelig is voor zowel de grote klantenkring van Sernav als Customs Support. Daarnaast ben ik vereerd dat de oprichters van Sernav, de heren Biffignandi, Stanzione en Pisano zich bij ons voegen en daarmee samen meer dan 130 jaar ervaring in douanezaken meenemen", aldus Frank Weermeijer - CEO Customs Support Group.

De drie aandeelhouders van Sernav, de heren Biffignandi, Stanzione en Pisano laten gezamenlijk weten: “We zijn verheugd om deel uit te maken van Customs Support. Beide bedrijven delen een cultuur van naadloze service van hoge kwaliteit en het bieden van de beste oplossingen voor onze klanten. Dat past erg goed bij zowel de klanten als de medewerkers van Sernav. Wij geloven dat Sernav en zijn klanten voordeel halen uit het Europese netwerk van Customs Support en de gezamenlijke activiteiten om technologische innovatie in douanezaken verder te ontwikkelen.”

Europese douanezaken

Customs Support heeft een sterke reputatie op het gebied van kennis, snelheid, efficiëntie en digitale oplossingen opgebouwd. Samen met honderden douanespecialisten en een brede geografische dekking met kantoren in de belangrijkste logistieke hubs helpt Customs Support een groeiende klantengroep met Europese douanezaken, waaronder ook consultancy en gasmetingen.

Het bedrijf is actief in zes landen waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, en Polen. Customs Support is hard gegroeid in deze landen.

Grensoverschrijdende klanten in diverse sectoren

Customs Support Group bedient in Europa grensoverschrijdende klanten in diverse sectoren zoals automotive, food & beverage and vele andere. Het is niet alleen een pure douane-expediteur, aangezien er stevig is geïnvesteerd in de digitalisering van het douaneproces voor klanten door digitale hulpmiddelen te implementeren, zoals electronic data interfaces en optische tekenherkenning gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen