Clicky


Treinverkeer in door actie platgelegde regio start goed op

Treinverkeer in door actie platgelegde regio start goed op
28-04-2021 09:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Het weer opstarten van het treinverkeer in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Alkmaar loopt goed. Dat zegt een woordvoerder van de NS. Gehoopt wordt dat er snel zoveel mogelijk treinen weer rijden. De vervoerder blijft mensen er wel op attenderen voorlopig nog de reisplanner te raadplegen "om er zeker van te zijn dat je trein rijdt".

Rond Utrecht, Amsterdam en Alkmaar reden woensdag tussen 06.00 tot 08.00 uur geen treinen, doordat leden van FNV Spoor op verkeersleidingsposten van ProRail actievoerden voor een betere cao. Het treinverkeer in de regio’s waar geen actie werd gevoerd, was woensdagochtend al goed opgestart, liet de NS eerder op de ochtend weten.

De NS vindt de gevolgen van de actie vervelend voor de reizigers. Hoeveel treinreizigers precies zijn getroffen, is niet duidelijk. "Maar Utrecht-Amsterdam is wel een hele drukke regio." Naar verwachting rijden de treinen rond 10.00 uur weer helemaal volgens dienstregeling.

24-uursstaking

De acties zijn aangekondigd voor woensdag tot en met zaterdag op verschillende plekken in het land. Donderdag wordt er actie gevoerd in de regio's Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal en vrijdag in de regio's Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Zwolle en Groningen. Voor zaterdag heeft FNV een landelijke 24-uursstaking gepland, vanaf 05.00 uur.

ProRail verwierp na maanden van onderhandelen een ultimatum van FNV. Er is onder meer onenigheid over de looptijd van de cao en het percentage loonsverhoging.