Clicky


 


Acht aanhoudingen en agent lichtgewond bij feest in bos Oudemirdum

Acht aanhoudingen en agent lichtgewond bij feest in bos Oudemirdum
27-04-2021 23:53 | Binnenland | auteur Redactie

OUDEMIRDUM - [update] De Mobiele Eenheid van de politie Noord-Nederland heeft dinsdagavond in Oudemirdum moeten ingrijpen. Dit nadat politieagenten door een grote groep personen werden belaagd. De groep had zich verzameld in het bos aan de Beukenlaan voor een feest. Toen zij werden verzocht te vertrekken, keerde de groep zich tegen de politie. Eén collega raakte hierbij lichtgewond. Ook raakten drie politievoertuigen zwaar beschadigd. Acht personen werden aangehouden.

De groep, bestaande uit zo’n 150 tot 200 personen, hield zich niet aan de geldende corona-maatregelen en stichtte brand. De aanwezigen zijn hierna door de politie verzocht om weg te gaan, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De groep keerde zich tegen de politie en politieagenten werden belaagd door de aanwezigen. Zo werden er onder andere volle bierflesjes naar de agenten gegooid. Hierop werd door de burgemeester van gemeente De Fryske Marren in overleg met de politie opdracht gegeven tot het ontruimen van het gebied waar het feest gaande was.

Om de situatie op een veilige manier te beëindigen zijn onder andere een helikopter, de ondersteuningsgroep (OG) en de Mobiele Eenheid ter ondersteuning ingezet. Bij de actie raakte één collega lichtgewond, nadat deze collega een object tegen het hoofd werd gegooid. Er zijn drie politievoertuigen zwaar beschadigd geraakt. Deze zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Door de politie zijn ter plaatse acht personen aangehouden. Het gaat hier om een 41-jarige vrouw, een 36-jarige man, een 26-jarige man, twee 20-jarige mannen en een 18-jarige man, allen afkomstig uit gemeente De Fryske Marren. Daarnaast zijn er nog twee minderjarige verdachten aangehouden.

De politie beschikt over beeldmateriaal van wat er zich in Oudemirdum heeft afgespeeld. Deze beelden worden bekeken en zijn onderdeel van het onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats