Clicky


Deel woensdagochtend geen treinen rond Amsterdam en Utrecht vanwege actie

Deel woensdagochtend geen treinen rond Amsterdam en Utrecht vanwege actie
27-04-2021 19:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - In de regio’s Utrecht, Amsterdam en Alkmaar rijden woensdag tussen 06.00 tot 08.00 uur geen treinen. Dat meldt NS. Leden van FNV Spoor op verkeersleidingsposten van ProRail voeren dan actie.

De acties zijn aangekondigd voor woensdag tot en met zaterdag op verschillende plekken in het land. "De overlast die dit voor onze reizigers met zich meebrengt, betreuren wij zeer", aldus NS.

Het vervoersbedrijf zegt maatregelen te nemen om in de betreffende regio’s de dienstregeling na de acties zo snel mogelijk op te starten. In de overige regio’s starten de treinen woensdagochtend zoveel mogelijk volgens de normale dienstregeling.

Donderdag wordt er actie gevoerd in de regio's Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal en vrijdag in de regio's Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Zwolle en Groningen. Voor zaterdag heeft FNV een landelijke 24-uursstaking gepland, vanaf 05.00 uur.

ProRail verwierp na maanden van onderhandelen een ultimatum van FNV. Er is onder meer onenigheid over de looptijd van de cao en het percentage loonsverhoging.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions