Transport Online - Frankrijk begint proef met coronacertificaat voor vliegreis

Frankrijk begint proef met coronacertificaat voor vliegreis

Frankrijk begint proef met coronacertificaat voor vliegreis
27-04-2021 19:09 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG/AFP

AMSTERDAM () - Frankrijk is begonnen aan proeven met coronatestbewijzen voorafgaand aan vliegreizen. Functies die bewijzen dat iemand negatief is getest op het virus zijn toegevoegd aan de Franse evenknie van de CoronaMelder-app, die al op zo'n 15 miljoen telefoons is geïnstalleerd.

QR-codes laten zien of mensen negatief zijn getest op Covid-19. Daarnaast staan vaccinatiegegevens voortaan in de app, wat volgens transportminister Jean-Baptiste Djebbari helpt bij een snelle doorgang bij controles op luchthavens. De gegevens zijn afkomstig van het Franse zorgsysteem.

Frankrijk onderzoekt de werking van de nieuwe functies eerst op binnenlandse vluchten naar Corsica. Het plan is om de proef de komende weken uit te breiden naar buitenlandse vluchten naar Duitsland, Spanje en eventueel Nederland, meldt Djebbari. Air France-KLM werkt mee aan dat gedeelte van het onderzoek.

Volgens staatssecretaris Cédric O voor digitalisering is Frankrijk het eerste land in de Europese Unie dat een goed werkend systeem heeft voor gezondheidscertificaten. Brussel mikt op digitale bewijzen, in de volksmond ook wel coronapaspoorten genoemd, die het voor gevaccineerde Europeanen weer mogelijk moeten maken om te reizen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen