Clicky


 


Politie grijpt in in Vondelpark, mensen rennen naar uitgangen

Politie grijpt in in Vondelpark, mensen rennen naar uitgangen
27-04-2021 14:55 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 17:00 uur] In het Vondelpark, ter hoogte van het midden van het park en bij de uitgang aan de kant van het Leidseplein, heeft de politie dinsdag ingegrepen om mensen uit het park te begeleiden. Politiebusjes, politie te paard en de Mobiele Eenheid zijn aanwezig. Mogelijk uit vrees te worden gearresteerd, vluchtten veel mensen rennend naar uitgangen.

Het ging om honderden mensen die wegrenden. Er is gegooid met glas en blikken. Ook is vuurwerk afgestoken. Het gras ligt bezaaid met plastic tassen en kratten.

Eerder op dinsdag had de politie het Vondelpark al gesloten. Mensen mochten er niet meer in, alleen nog uit. Wegens de viering van Koningsdag en het mooie weer was het erg druk in het park. De gemeente vond dat mensen te dicht op elkaar stonden en besloot in te grijpen omdat dit volgens de coronaregels niet mag.

Volgens de gemeente Amsterdam is het ook op andere plekken te druk, zoals op de Noordermarkt, de Jordaan, het Amstelveld en het Westerpark. De gemeente roept mensen op niet meer naar die plekken te gaan. "Zoek een rustige plek in je eigen buurt. Houd je aan de coronamaatregelen", aldus de gemeente op Twitter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats