Clicky

 
Transport Online - Jumbo-Visma laat geschorste Groenewegen terugkeren in Giro

Jumbo-Visma laat geschorste Groenewegen terugkeren in Giro

Jumbo-Visma laat geschorste Groenewegen terugkeren in Giro
27-04-2021 14:10 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Jumbo-Visma heeft Dylan Groenewegen geselecteerd voor de Giro d'Italia. De sprinter maakt in de Ronde van Italië, die op zaterdag 8 mei begint, zijn comeback na een schorsing van negen maanden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Groenewegen half mei in Hongarije terug zou keren.

"We hadden voor hem een mooi programma uitgestippeld waarmee hij in de luwte kon terugkeren in het peloton", aldus Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo-Visma. "Alleen is er door corona intussen al een streep door de Ronde van Noorwegen gegaan en is het van de andere wedstrijden die hij zou rijden nog maar afwachten of ze echt zullen doorgaan. Met deze oplossing kiezen we voor meer zekerheid, want na negen maanden zonder wedstrijden is het voor Dylan wel de bedoeling dat hij weer in competitie komt."

De 27-jarige Groenewegen was geschorst voor zijn rol in de zware valpartij in de Ronde van Polen vorig jaar. Daarbij raakte met name Fabio Jakobsen, die onlangs zijn rentree maakte in Turkije, ernstig gewond. "Ik heb veel steunbetuigingen gekregen na alles wat er gebeurd is, maar ik houd ook rekening met enkele negatieve reacties bij mijn terugkeer", aldus Groenewegen.

Eerste Giro

"Ik heb Fabio gesproken voordat hij naar Turkije ging en het deed me goed te zien hoe het hem daar verging. Ik heb er extra veel zin in om zelf ook weer te gaan koersen en ik ben blij dat dat kan in een mooie ronde als de Giro d’Italia."

Groenewegen neemt de plek in van Chris Harper. De Australiër kampt met een oogaandoening en daardoor kwam er een plaats vrij in de selectie. Naast Groenewegen bestaat de ploeg uit George Bennett, Edoardo Affini, Koen Bouwman, David Dekker, Jos van Emden, Tobias Foss en Paul Martens.

Groenewegen zal voor het eerst in zijn carrière de Giro rijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions