Clicky

 
Transport Online - Montea ontwikkelt duurzaam recycle- en distributiecentrum voor Re-Match in Tiel

Montea ontwikkelt duurzaam recycle- en distributiecentrum voor Re-Match in Tiel

Montea ontwikkelt duurzaam recycle- en distributiecentrum voor Re-Match in Tiel
27-04-2021 10:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TIEL - In september 2018 heeft Montea een terrein met een totale oppervlakte van 47,9 ha te Tiel1 verworven. Op dit terrein start Montea met de bouw van een recycle- en distributiecentrum van 9.700 m² voor Re-Match. Het terrein is goed bereikbaar vanaf de A15, ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal en de Waal en beschikt over een eigen kadefaciliteiten.

“De gemeente Tiel verwelkomt deze innovatieve koploper in de kunstgrasrecycling. Tiel wil toekomstgerichte bedrijven aantrekken die meerwaarde bieden en banen van de toekomst opleveren", zegt wethouder Ben Brink van de gemeente Tiel.

“Re-Match Nederland biedt met hun geavanceerde fabriek een goede oplossing voor een groeiend milieu- en grondstoffenprobleem. Re-Match heeft voor Tiel gekozen vanwege de uitstekende verbindingen met de rest van het land. Dat, en de aanwezigheid van een groeiend aantal samenwerkende en duurzaam opererende bedrijven, maakt Tiel tot een uiterst geschikte vestigingsplaats.”

Duurzame technieken staan centraal in dit project: het gebouw wordt full-electric, regenwater zal worden hergebruikt en het dak wordt uitgerust met zonnepanelen. De site zal door Re-Match in Q4 2021 in gebruik worden genomen, het nieuwe gebouw zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden opgeleverd. Re-Match Nederland B.V. tekende een huurovereenkomst voor een vaste periode van 20 jaar.

Nieuwe huurovereenkomst met Re-Match

Re-Match is het eerste en enige bedrijf die het volledige kunstgrassysteem recyclet en dat is geaccrediteerd met Environmental Technology Verification (ETV) van de EU. Zij bieden sportaccommodaties en stadions de mogelijkheid om zich op een veilige en milieuvriendelijke manier van hun versleten kunstgras te ontdoen. Het nieuwe recyclagecentrum zal 35 voltijdse banen creëren en zal capaciteit bieden om ruim 2 miljoen vierkante meter kunstgrasveld per jaar te recyclen (280 volledige velden) uit Nederland en België.

Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd door Aan de Stegge Twello.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden