Clicky

 
Transport Online - Kabinet doet aangifte wegens lekken notulen ministerraad

Kabinet doet aangifte wegens lekken notulen ministerraad

Kabinet doet aangifte wegens lekken notulen ministerraad
26-04-2021 20:14 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet gaat aangifte doen voor het lekken van de notulen van de ministerraad. Deze notulen zijn staatsgeheim van de categorie Zeer Geheim. Het kabinet keurt het lekken "ten zeerste" af, schrijft demissionair premier Mark Rutte aan de Tweede Kamer.

Het gaat om onthullingen van RTL Nieuws dat er in de ministerraad doelbewust is afgesproken om bepaalde informatie achter te houden voor de Tweede Kamer. In een brief aan de Kamer wijst Rutte naar het voormalige beleid "dat documenten die zijn opgesteld ten behoeve van intern beraad, in beginsel niet werden verstrekt aan de Tweede Kamer".

Dit is mede naar aanleiding van de verhoren van een speciale Kamercommissie over de toeslagenaffaire de 'Rutte-doctrine' gaan heten, en is na het vallen van het kabinet aangepast. Maar destijds gold die beperking nog.

De hoofdredactie van RTL Nieuws laat weten dat RTL Nieuws kennis heeft genomen van het besluit van het kabinet om aangifte te doen "van het mogelijk delen van staatsgeheimen en geheime stukken", valt te lezen op de website. "Mocht het aan de orde zijn, dan zullen we vanuit RTL Nieuws een beroep doen op het brongeheim."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats