Clicky

 Hugo de Jonge wil testverplichting vrachtwagenchauffeurs vanuit VK naar Nederland schrappen

Hugo de Jonge wil testverplichting vrachtwagenchauffeurs vanuit VK naar Nederland schrappen
26-04-2021 14:13 | Coronavirus | auteur Redactie

DEN HAAG - Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, heeft een verzoek aan de Tweede Kamer ingediend om de testverplichting voor vrachtwagenchauffeurs die per veerboot van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reizen te schrappen.

Er geldt op dit moment een (snel)testverplichting voor vrachtwagenchauffeurs, die langer dan 48 uur in een hoogrisicogebied verblijven en per veerboot naar Nederland reizen. Deze verplichting was in de praktijk enkel van toepassing op vrachtwagenchauffeurs uit het Verenigd Koninkrijk en is indertijd ingevoerd vanwege de Britse virusmutatie.

Voor alle overige landen hanteert Nederland het Europees afgesproken principe van de Green Lanes, waarbij er geen testverplichting of andere belemmerende maatregelen gelden voor transportpersoneel dat de grens passeert.

Uit advies van het RIVM blijkt dat de incidentiewaarden in het Verenigd Koninkrijk sterk zijn gedaald. Dat rechtvaardigt het schrappen van de testverplichting voor vrachtwagenchauffeurs.

Frankrijk en België hebben de testverplichting voor vrachtwagenchauffeurs uit het Verenigd Koninkrijk eerder al geschrapt. Door de testverplichting ook aan Nederlandse zijde te schrappen, wordt gezorgd voor een gelijk speelveld op Europees niveau en worden omreisroutes voorkomen. Voor alle overige reizigers die van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reizen blijven de huidige maatregelen voorlopig van kracht.

Minister Hugo de Jonge, Minster Grapperhaus en Minister Ollongren hebben nu gevraagd de maatregel op te heffen. De Tweede Kamer moet hier nog wel mee instemmen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats