Clicky

 
Transport Online - EC: Franse dodehoek-sticker niet strijdig met EU-wetgeving

EC: Franse dodehoek-sticker niet strijdig met EU-wetgeving

EC: Franse dodehoek-sticker niet strijdig met EU-wetgeving
26-04-2021 10:30 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER/BRUSSEL - De Franse dodehoeksticker is volgens de Eurocommissaris van Vervoer Valean niet strijdig met de EU-wetgeving. Dat antwoordt Commissaris Valean op vragen van CDA Europarlementariërs Tom Berendsen en Annie Schreijer, meldt TLN.

TLN en individuele leden hebben alles op alles gezet om de Franse stickerverplichting aan te vechten, omdat de effectiviteit ervan niet is bewezen, deze vaak onmogelijk is aan te brengen (onder meer bij containervervoer en exceptioneel vervoer)  en omdat een Europese aanpak veel effectiever is.

Hoewel de Commissie niet geëvalueerd heeft of de sticker doeltreffend is om de dode hoek problematiek aan te pakken, verwijst de Commissaris naar nieuwe wetgeving van de EU inzake voertuigveiligheid. Op basis hiervan moeten nieuwe vrachtwagens vanaf 2024 zijn uitgerust met veiligheidssystemen voor de dode hoek en een beter direct zichtveld voor de chauffeur.

De Commissie staat nog wel in gesprek met Frankrijk om te bespreken hoe een onevenredige last voor de ondernemers vermeden kan worden. Dit lijkt eerder een obligaat antwoord en TLN heeft er weinig vertrouwen in dat er nog versoepelingen doorgevoerd gaan worden, ook omdat er te weinig druk is vanuit andere lidstaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions