Transport Online - Voor vijfde dag op rij recordaantal coronabesmettingen in India

Voor vijfde dag op rij recordaantal coronabesmettingen in India

Voor vijfde dag op rij recordaantal coronabesmettingen in India
26-04-2021 10:19 | Binnenland | auteur ANP/RTR

NEW DELHI - In India zijn maandag voor de vijfde dag op rij een wereldwijd recordaantal coronabesmettingen geregistreerd. Ook het aantal overlijdensgevallen als gevolg van het coronavirus is nog nooit zo hoog geweest in het land, meldt het lokale ministerie van Volksgezondheid.

Het afgelopen etmaal testten 352.991 inwoners van India positief op Covid-19. In totaal zijn in het Aziatische land al meer dan 17 miljoen mensen positief getest. Het officiële dodental door de virusuitbraak steeg met 2812 naar 195.123, maar volgens experts ligt het daadwerkelijke aantal sterfgevallen veel hoger.

Volgens critici waren de autoriteiten onvoldoende voorbereid op de tweede golf van coronabesmettingen als gevolg van een gemuteerde variant van het virus en werd onvoldoende vooruitgekeken toen het dagelijkse aantal besmettingen in februari meermaals onder de 10.000 dook. Er werden grote religieuze en politieke bijeenkomsten gehouden.

Overbelaste ziekenhuizen

Het virus verspreidt zich nu in hoog tempo met overbelaste ziekenhuizen tot gevolg. Die zien zich soms genoodzaakt om patiënten weg te sturen omdat er tekorten zijn ontstaan aan bedden en medische zuurstof. Premier Narendra Modi heeft zijn landgenoten opgeroepen zich te laten inenten tegen het coronavirus.

Meerdere landen hebben India al hulp toegezegd. Duitsland stuurt de komende dagen zuurstof en medische hulp naar India, maakte minister Heiko Maas maandag bekend. Ook Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk leveren hulpgoederen.

Vliegverkeer beperkt

De Verenigde Staten beloofden onder meer medische apparatuur, beschermende uitrusting en grondstoffen voor vaccins te sturen. De Amerikaanse autoriteiten spraken in een verklaring niet over het verstrekken van vaccins aan India, iets wat eerder was geopperd door medisch topfunctionaris Anthony Fauci.

Die topadviseur van het Witte Huis zei zondag dat vermoedelijk gekeken zal worden naar het leveren van AstraZeneca-vaccins aan India. De VS heeft tientallen miljoenen doses van dat middel op voorraad, maar gebruikt ze zelf niet.

Steeds meer landen beperken ondertussen ook het vliegverkeer van en naar India. In Nederland gaat maandag om 18.00 uur een vliegverbod in. Dat geldt tot ten minste 1 mei. Vluchten met vracht en medisch personeel blijven wel toegestaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions