Clicky

 UPS gaat reorganiseren maar wil niet met de vakbonden in gesprek over sociaal plan

UPS gaat reorganiseren maar wil niet met de vakbonden in gesprek over sociaal plan
26-04-2021 10:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Onlangs is CNV Vakmensen door UPS geïnformeerd over een reorganisatie. Door de reorganisatie zullen werkzaamheden verplaatst worden naar het buitenland, waardoor 50 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. UPS weigert om met de vakbonden afspraken te maken over een sociaal plan.

Door de coronacrisis rijden de pakketbezorgers af en aan bij de verschillende distributiecentra. Het jaar 2020 was voor UPS in financieel opzicht dan ook een goed jaar. Vorig jaar steeg de omzet met 14 procent. Ondanks dat UPS een bijzonder goed jaar heeft gedraaid, wil de directie een reorganisatie doorvoeren.

Volgens UPS is dit nodig om het bedrijf beter te positioneren. Uit de post- en pakketmonitoring 2019 van ACM komt naar voren dat het aantal pakketjes wat vervoerd wordt, jaarlijks toeneemt. Ook bij UPS steeg de winst de afgelopen jaren. Er is geen sprake van dat de marktpositie van UPS op dit moment afneemt of stagneert. "Wij hebben dan ook twijfels of de voorgenomen wijzigingen de marktpositie van UPS behoorlijk gaan verbeteren", aldus Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen.

Naar aanleiding van de aangekondigde reorganisatie hebben CNV Vakmensen en ook de medewerkers die hun baan dreigen te verliezen, bij zowel de ondernemingsraad als bij de directie van UPS erop aangedrongen om met de vakbonden in gesprek te gaan. "Helaas was dit aan dovemansoren gericht, UPS weigert om met de vakbonden in gesprek te gaan. Ondanks dat in de cao duidelijk staat aangegeven dat de vakbonden betrokken moeten worden bij reorganisaties waarbij tenminste vijf arbeidsplaatsen verloren zullen gaan."

Ondernemingsraad

"Wij hebben begrepen dat de ondernemingsraad een positief advies heeft uitgebracht over de reorganisatie en de vertrekregeling. De afspraken die gemaakt zijn over de vertrekregeling zijn minimaal en niet volledig. Mocht UPS intern een passende functie hebben gevonden voor boventallige medewerkers, dan is onduidelijk wat er met de arbeidsvoorwaarden gaat gebeuren. Hierover zijn geen afspraken gemaakt met de ondernemingsraad", aldus Wonnink.

CNV Vakmensen maakt zich zorgen over de wijze waarop UPS omgaat met de belangen van haar medewerkers. "Het feit dat UPS niet eens in gesprek wil gaan met de vakbonden baart ons zorgen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats