Clicky

 
Transport Online - Twee DAF XF Super Space Cab First Choice trucks voor Steinfort Inspirerend Glas

Twee DAF XF Super Space Cab First Choice trucks voor Steinfort Inspirerend Glas

Twee DAF XF Super Space Cab First Choice trucks voor Steinfort Inspirerend Glas
26-04-2021 09:42 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

FRANEKER - Steinfort Inspirerend Glas uit Franeker produceert en bewerkt glas voor verschillende toepassingen. Voor de distributie van de glasproducten naar de eindgebruikers zet het bedrijf sinds kort twee DAF XF.480 Super Space Cab trekkers in. De jong gebruikte First Choice DAF trucks werden geleverd door DAF Trucks dealer BSF in Leeuwarden.

Steinfort Inspirerend Glas is een naam die de lading zeker dekt. Wie de website van het bedrijf opzoekt ziet de meest uiteenlopende fraaie toepassingen van glas. Zo wordt glas geprint, gelamineerd en gekleurd, en dat levert hele bijzondere producten op. De speciale glas creaties uit Franeker gaan de hele wereld over. Zo is bijvoorbeeld de gevel van het Jordan Schnitzer Museum of Art in Eugene, Oregon, volledig bekleed met gelamineerd glas van Steinfort. Het merendeel van de producten wordt echter in eigen land afgenomen, en daarvoor zet het bedrijf twee eigen vrachtwagencombinaties in.

Snel inzetbaar

Bernhard Bruning en Jelle Bouma zijn de vaste chauffeurs op de twee combinaties, de planning en logistiek wordt aangestuurd door Gerda Okkinga. De twee vorige trucks waren al behoorlijk op leeftijd en het werd tijd voor nieuw materiaal. Alleen al de milieuzones waren aanleiding tot verjonging van de vloot, maar ook op het gebied van brandstofverbruik was er veel te halen ten opzichte van de beide kilometer miljonairs.

Bernhard Bruning: "Mijn oog viel op deze jong gebruikte DAF First Choice trucks bij DAF Trucks dealer BSF in Leeuwarden. Super complete trucks, van de nieuwste generatie Euro-6 en met de ruime Super Space Cab. De trucks bleken net twee ton op de teller te hebben, voor ons ideaal want met 100.000 kilometer per jaar kunnen wij hiermee de komende acht jaar vooruit!"

De directie van Steinfort Glas was het eens met Bernhard en de deal was snel gemaakt. Bijkomend voordeel was dat de trucks snel inzetbaar waren doordat de trucks eigenlijk al klaar stonden.

Complete uitrusting

De beide kilometer miljonairs werden ingeruild om plaats te maken voor de keurig in de huisstijl uitgevoerde DAF trucks. De beide trekkers zijn erg compleet uitgerust. Zo zijn ze onder meer voorzien van de Skylights, zijfenders en spoilers, luchthoorns op het dak en zwaailampen. Ook in het interieur ontbreekt het de chauffeurs aan niks.

Managing Director Gerlof Reijneker van Steinfort Glas is vooral enthousiast over het ACC systeem van de DAF: "Dat geeft zoveel rust aan boord. Anders zat je steeds met de plus- en min schakelaar je snelheid aan te passen aan je voorganger en dat gaat nu vanzelf en dat geeft rust."

Distributie door heel Nederland

De trucks worden ingezet voor distributie ritten door heel Nederland, meestal met gemiddeld tien losadressen. Daarbij komen de chauffeurs op de bouw, maar ook in de binnenstad bij renovatiewerken of op industrie terreinen. Om die reden zijn de trucks voorzien van twee- assige Krone opleggers met een gedwongen gestuurde as. Bijzonder is dat de opleggers voorzien zijn van speciale bokken waardoor er een tweede laadvloer ontstaat. Met de meeneemheftruck worden de pallets en de glasbokken van de zijkant gelost.

Foto's

 • Smilda
  Smilda
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Bos Dynamics
  Bos Dynamics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats