Clicky

 
Transport Online - 'Drugscriminelen infiltreren in rederijen'

'Drugscriminelen infiltreren in rederijen'

'Drugscriminelen infiltreren in rederijen'
26-04-2021 09:02 | Criminaliteit | auteur Redactie | ANP

ROTTERDAM - Drugscriminelen infiltreren continu en op grote schaal in de internationale rederijen die verantwoordelijk zijn voor het transport van containers naar de Rotterdamse haven. "De corruptie in de haven beperkt zich allang niet meer tot de douane en is veel groter dan mensen denken", stelt districtschef Jan Janse van de Zeehavenpolitie in NRC.

Uit recente onderzoeken van de Zeehavenpolitie blijkt volgens Janse dat de georganiseerde misdaad de juiste mensen bij rederijen "plat" hebben. De criminelen positioneren handlangers op belangrijke plekken waardoor zij op grote schaal drugssmokkel kunnen faciliteren. De drugsorganisaties richten zich onder meer op grote reders zoals MSC, Maersk, Hapag Lloyd en CMA CGM die op Zuid-Amerika varen.

Als distributieland vervult Nederland een centrale rol in de Europese cocaïnehandel. De onderschepte hoeveelheid groeit jaarlijks. Vorig jaar werd een record van 40.900 kilo cocaïne in de haven in beslag genomen door het Hit And Run Cargo-team (HARC) van de politie, douane en FIOD. In 2014 was dat nog 7.575 kilo.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden