Clicky


BNNVARA-presentatoren rouwen om overleden producent en 'tv-vader' Gerke Nauta

BNNVARA-presentatoren rouwen om overleden producent en 'tv-vader' Gerke Nauta
25-04-2021 23:31 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Televisiemaker en -producent Gerke Nauta is vrijdag op 52-jarige leeftijd plotseling overleden. BNNVARA maakte het nieuws zondag bekend waarna een aantal (oud-)presentatoren op social media een ode aan hun 'televisievader' bracht.

"Zo verdrietig en bizar als iemand zo plotseling overlijdt. Heb een paar keer met Gerke mogen werken. Hartelijk, supportive, creatief en scherp", schrijft De Vooravond-presentator Renze Klamer op Twitter. Hij deelt daarbij de zwart-witfoto van Nauta die BNNVARA ook bij het overlijdensbericht plaatste.

Ook programmamaker Tim Hofman is "in diepe staat van rouw". "Na tien jaar innig samenwerken (we maakten Spuiten en Slikken, Trippers, BOOS, Over Mijn Lijk, Pak De Macht en meer) en fijne vriendschap is dit een waanzinnige klap", twittert hij. "Het verlies van een vriend, mentor en partner in makerschap. Een fantastisch mens."

Geraldine Kemper is tegenwoordig werkzaam bij RTL, maar heeft in haar tijd bij BNN ook vaak met Nauta gewerkt. "Gerke. M'n televisievader. Altijd eerlijk. Grappig. Hard. Gouden hart. M'n BNN-familie. 10 jaar heb ik met je mogen werken/bouwen/avonturen. Hoe je 2 weken geleden met 'n biertje mij nog vertelde hoe trots je op me was. Dat dat de laatste keer is geweest... Ik denk nu: had ik je maar geknuffeld", schrijft ze bij een serie foto's van haar en Nauta op Instagram. "Het is oneerlijk. Ik ga je missen."