Transport Online - Politie deelt 200 boetes uit in drukke binnenstad Breda

Politie deelt 200 boetes uit in drukke binnenstad Breda

Politie deelt 200 boetes uit in drukke binnenstad Breda
24-04-2021 20:14 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - In het centrum van Breda kwamen zaterdagmiddag op verschillende plekken groepen mensen bijeen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn zo'n tweehonderd boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Inmiddels is het weer rustig in de binnenstad.

Een persoon werd aangehouden voor het beledigen van een agent. Hoeveel mensen er in totaal op de been waren kan de woordvoerder niet zeggen, maar het waren er "te veel". Volgens Omroep Brabant werd er gefeest en gedronken. De politie vroeg mensen te vertrekken en sommigen deden dat, maar anderen "maakten een blokje om en doken dan ergens anders weer op", aldus de politiewoordvoerder.

Rond 18.00 uur heeft de gemeente Breda ook een park in de stad afgesloten, omdat het er te druk werd. Volgens de politie wordt in het park ook 's avonds nog toezicht gehouden.

Eigenlijk zou zaterdag in Breda de 538 Oranjedag plaatsvinden, een Fieldlab evenement met 10.000 mensen. Of de groepen mensen in het centrum op het afgelaste evenement af waren gekomen, kan de woordvoerder van de politie niet zeggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen