Clicky

SC Cambuur kampioen, De Graafschap in blessuretijd naast Almere

23-04-2021 23:55 | Sport | auteur ANP

ALKMAAR - SC Cambuur heeft de titel in de eerste divisie veiliggesteld. De Friezen, die sinds vorige week al zeker waren van promotie, wonnen bij Jong AZ: 2-4. Dat was genoeg voor het kampioenschap omdat nummer 2 De Graafschap niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Almere City FC: 2-2. Daar was De Graafschap wel blij mee, want het elftal van trainer Mike Snoei kwam pas diep in blessuretijd langszij.

De strijd om de tweede plaats, ook goed voor promotie, is nog niet beslist. De Graafschap heeft met nog drie duels te gaan een voorsprong van 6 punten op Go Ahead Eagles en Almere. Volgende week speelt De Graafschap een uitwedstrijd tegen Cambuur.

KNVB-directeur Eric Gudde overhandigde in Alkmaar de schaal aan Cambuur, dat bij rust al op een ruime voorsprong (0-4) stond. Topscorer Robert Mühren scoorde één keer en staat nu op 35 doelpunten.

De Graafschap kwam door een treffer van Elmo Lieftink, die via de onderkant van de lat scoorde, al in de 3e minuut op voorsprong. De Deen Elias Sørensen maakte in blessuretijd van de eerste helft gelijk. Thomas Verheydt hielp Almere na een uur spelen op 1-2. Jesse Schuurman redde in de 95e minuut een belangrijk punt voor De Graafschap.

Go Ahead won van Jong FC Utrecht: 0-1. De Griek Giannis Botos scoorde. NAC Breda verloor eerder op de avond van Excelsior en is nu vijfde met 1 punt achterstand op Go Ahead en Almere.

FC Den Bosch deed door een zege van liefst 7-0 op Roda JC de laatste plaats over aan FC Dordrecht.