Clicky

 
Transport Online - Langer uitstel voor vertrek jumbojets Twente Airport

Langer uitstel voor vertrek jumbojets Twente Airport

Langer uitstel voor vertrek jumbojets Twente Airport
23-04-2021 14:26 | Algemeen | auteur ANP

ZWOLLE - De drie op Twente Airport gestalde jumbojets mogen ook na 30 juni vertrekken zonder aangepaste landingsbaan. Dat oordeelde de rechtbank in Zwolle vrijdagmiddag.

Vanwege de coronacrisis en het vrijwel volledig stilvallen van het vliegverkeer stalde Lufthansa zes jumbojets op Twente Airport. Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wist het vliegveld echter dat het geen toestemming had deze vliegtuigen ook weer op te laten stijgen. Op Twente mogen deze vliegtuigen alleen landen, want voor het opstijgen zijn aanvullende versterkingen nodig van de landingsbaan. Bij uitzondering gaf de ILT Twente Airport toestemming de vliegtuigen tot uiterlijk 30 juni te laten vertrekken. Drie vliegtuigen vertrokken maar Twente wilde een jaar uitstel voor de overige toestellen, omdat de luchthaven anders contractbreuk pleegt tegenover Lufthansa. Dat zou wel eens tonnen kunnen gaan kosten.

De luchthaven spande een kort geding aan en daarin oordeelt de rechtbank nu dat de eis voor een jaar uitstel redelijk is. Het gaat nu slechts om drie vliegtuigen en bovendien is de veiligheid niet in het geding, aldus de rechtbank. Ook heeft het vliegveld onderbouwd dat ze forse schade zal leiden als de vliegtuigen niet tot juni 2022 mogen blijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden