Clicky

 
Transport Online - Frauderende chauffeur valt dankzij niet handsfree bellen door de mand: ruim 21.000 euro boete

Frauderende chauffeur valt dankzij niet handsfree bellen door de mand: ruim 21.000 euro boete

Frauderende chauffeur valt dankzij niet handsfree bellen door de mand: ruim 21.000 euro boete
23-04-2021 14:06 | Buitenland | auteur Redactie

LASBY - De Deense politie hield op donderdag 22 april een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur staande omdat hij niet handsfree zat te bellen achter het stuur. De controle eindigde echter in een boete van ruim 21.000 euro, de inbeslagname van zijn vrachtwagen en een mogelijke intrekking van zijn rijbewijs.

De vrachtwagenchauffeur werd tegengehouden door de Deense politie op de snelweg Silkeborg bij Låsby toen hij tijdens het rijden met een mobiele telefoon aan het bellen was. Bij technisch onderzoek van de vrachtwagen bleek vervolgens dat er met de tachograaf was geknoeid. De manipulatie betekende dat de tachograaf rust registreerde zelfs als de vrachtwagen aan het rijden was.

Op basis daarvan kreeg de chauffeur een boete van 157.500 Deense kronen, omgerekend 21.177 euro. De chauffeur die tevens de eigenaar is van het Bulgaarse transportbedrijf, bekende schuld, maar kon de boete niet betalen. Daarom werd de vrachtwagen door de politie in beslag genomen.

De zaak zal nu worden behandeld door de rechtbank van Horsens. de rechter zal moeten beslissen of de chauffeur ook een onvoorwaardelijke intrekking van het rijbewijs krijgt opgelegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden