Transport Online - Aleksej Navalni stopt na ruim drie weken met hongerstaking

Aleksej Navalni stopt na ruim drie weken met hongerstaking

Aleksej Navalni stopt na ruim drie weken met hongerstaking
23-04-2021 14:06 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni stopt met zijn hongerstaking. Hij begon daar ruim drie weken geleden mee omdat hij vanwege gezondheidsproblemen in de gevangenis bezoek eiste van een arts naar eigen keuze.

Navalni verwacht dat het zeker 24 dagen zal duren om geleidelijk zijn hongerstaking te beëindigen, zo laat hij via Instagram weten. De 44-jarige politicus bedankt ook de mensen die hem in de afgelopen periode hebben gesteund.

Het team van Navalni waarschuwde eind vorige week nog dat de Kremlin-criticus op ieder moment kon overlijden. Zijn artsen hebben hem dringend aangeraden te stoppen met zijn actie, omdat ze vreesden dat Navalni het niet zou overleven.

Navalni kondigde op 31 maart zijn hongerstaking aan omdat hij niet de juiste zorg zou ontvangen in het kamp waar hij een celstraf van 2,5 jaar moet uitzitten. Hij had toen onder meer rug- en beenklachten. De oppositieleider vroeg voorafgaand aan zijn actie tevergeefs om toegang tot andere artsen. Hij laat via Instagram weten dit nog altijd te blijven eisen.

Navalni moest eerder dit jaar van de rechtbank de cel in omdat hij zich tijdens zijn verblijf in Duitsland, waar hij werd behandeld voor een vergiftiging, niet had gemeld in Rusland in verband met een voorwaardelijke celstraf die hem eerder was opgelegd. Volgens Navalni was zijn veroordeling voor verduistering politiek gemotiveerd en werd de vergiftiging uitgevoerd in opdracht van het Kremlin. Het strafkamp waar hij wordt vastgehouden ligt op 100 kilometer van Moskou.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen