Clicky

 
Transport Online - Airbus krijgt order van Delta voor 25 vliegtuigen

Airbus krijgt order van Delta voor 25 vliegtuigen

Airbus krijgt order van Delta voor 25 vliegtuigen
23-04-2021 10:25 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/AFP

ATLANTA - Vliegtuigbouwer Airbus heeft een order ontvangen van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines voor 25 toestellen van het type A321neo. Delta speelt met de bestelling in op het verwachte herstel in de luchtvaartsector van de coronapandemie.

Delta oefende een optie uit om de 25 vliegtuigen te kopen van Airbus. In totaal heeft Delta nu een vaste order uitstaan voor 125 vliegtuigen van het type A321neo. De maatschappij kondigde verder aan een optie te nemen om nog eens 25 stuks van dat model voor de korte en middellange afstand te kopen.

Er werden geen financiële details over de koop vermeld, maar de catalogusprijs van de A321neo zou op bijna 130 miljoen dollar per stuk liggen. Vaak worden bij grote bestellingen kortingen gegeven.

De nieuwe toestellen zouden in de eerste helft van volgend jaar geleverd moeten worden aan Delta. Daarnaast worden de leveringen van twee vliegtuigen van het type Airbus A350-900 en één vliegtuig van het model A330-900neo versneld naar voren gehaald. Deze moeten nu in de tweede helft van volgend jaar worden geleverd.

De Amerikaanse aartsrivaal Boeing kreeg de laatste tijd weer bestellingen voor de 737 MAX-toestellen. Dat komt niet alleen door herstel van de luchtvaartindustrie, maar ook omdat het toestel weer mag vliegen. De 737 MAX stond lang aan de grond om twee dodelijke ongelukken in korte tijd.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden