Clicky

 
Transport Online - TBS met dwangverpleging geëist wegens neersteken twee slachtoffers Kolham

TBS met dwangverpleging geëist wegens neersteken twee slachtoffers Kolham

TBS met dwangverpleging geëist wegens neersteken twee slachtoffers Kolham
22-04-2021 16:52 | Misdaad | auteur Redactie

GRONINGEN - De officier van justitie heeft donderdag bij de rechtbank in Groningen TBS met dwangverpleging geëist tegen een 33-jarige verdachte die op 24 mei vorig jaar in de Groningse plaats Kolham twee inwoners neerstak.

De slachtoffers waren zijn moeder en haar partner. De politie kon de verwarde verdachte kort na het steekincident aanhouden.

Het vrouwelijke slachtoffer heeft verklaard dat de verdachte in de badkamer van haar woning meermalen stak met een mes. Ze slaagde erin haar partner te alarmeren vanachter een slaapkamerraam. De toesnellende man werd in de hal van de woning neergestoken. De vrouw werd geraakt in hals, borstkas, buik, lever, maag en longen. Lange tijd werd voor haar leven gevreesd. Haar partner werd bovenin zijn borst gestoken.

De verdachte verklaarde dat hij het mes bewust had meegenomen naar de woning, maar volgens de officier is er toch geen sprake van voorbedachte rade, vanwege een chronisch psychotische stoornis bij verdachte. Op basis van rapporten van de psychiater en de psycholoog oordeelt de officier dat de poging tot doodslag de verdachte niet kan worden toegerekend.

De ingediende vorderingen van de slachtoffers, samen circa 45.000 euro, kunnen in de visie van de officier worden toegewezen. “Duidelijk is dat deze zaak voor de slachtoffers een enorme impact heeft gehad en nog heeft en hun dagelijks doen en laten in zowel fysieke als psychische zin bepaalt.”

“De kans op recidive wordt als hoog ingeschat en verdachte vormt vooral een acuut gevaar voor zijn directe netwerk en familie. Het rapport van de deskundigen is duidelijk en laat in het kader van het advies slechts één passende optie en dat is een TBS met dwangverpleging”, aldus de officier.

“Het belang van de bescherming van de samenleving dient voorop te staan. Daarnaast is ook verdachte zelf het meest gebaat bij een langdurige behandeling, waarbij wordt gewerkt aan probleeminzicht en de noodzaak van medicatie. Binnen het kader van een TBS met dwangverpleging is therapietrouw en het terugdringen van de kans op recidive maximaal gewaarborgd.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions