Transport Online - Grootste toename aantal coronapatiënten op ic's in twee weken

Grootste toename aantal coronapatiënten op ic's in twee weken

Grootste toename aantal coronapatiënten op ic's in twee weken
22-04-2021 14:27 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is donderdag gestegen met 17, de grootste stijging sinds 8 april. In totaal liggen 839 mensen met corona op de ic's, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er lagen voor het laatst op 22 januari zoveel coronapatiënten op de intensivecareafdelingen.

Er liggen al bijna een week meer dan 800 Covid-patiënten op de ic's. Daarnaast worden er momenteel 419 ic-bedden bezet door non-covidpatiënten, wat de totale bezetting op de ic's op 1258 brengt.

In totaal zijn nu 2682 patiënten met Covid-19 opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 68 meer dan woensdag en het hoogste aantal sinds begin januari. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten donderdag toe met 51 tot 1843.

"Gemiddeld is het aantal opnames gestegen en ook de bezetting op de ic en kliniek neemt toe", aldus het LCPS. "Met name de ic zit tegen de maximale capaciteit aan. Patiëntenspreiding is nu noodzakelijk om de zorgdruk zoveel mogelijk gelijk over het land te verdelen." De afgelopen 24 uur zijn 24 mensen overgebracht naar ziekenhuizen in andere delen van het land, van wie vijf ic-patiënten.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) meldde eerder op de dag al dat de situatie in de ziekenhuizen steeds penibeler wordt. Meer dan een derde van de ziekenhuizen (37 procent) slaagt er door de toestroom van coronapatiënten niet meer in alle "kritiek planbare zorg" volgens planning te leveren. Dat is zorg die binnen zes weken noodzakelijk is om gezondheidsschade bij de patiënt te voorkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen