Clicky

 
Transport Online - MAN werkt tijdens Earth Day met alle medewerkers aan bescherming van klimaat

MAN werkt tijdens Earth Day met alle medewerkers aan bescherming van klimaat

MAN werkt tijdens Earth Day met alle medewerkers aan bescherming van klimaat
22-04-2021 14:18 | Klimaat | auteur Redactie

LEUSDEN - Vandaag staat ook bij het team van MAN Truck & Bus in het teken van Earth Day. Met #Project1Hour, het wereldwijde initiatief van de Volkswagen Groep, worden alle medewerkers opgeroepen om een ​​uur de tijd te nemen om samen na te denken over hun eigen CO2-voetafdruk en ideeën te ontwikkelen om deze te verkleinen.

Duurzaamheid staat echter niet alleen vandaag op de agenda. Het maakt een belangrijk deel uit van de strategie en komt dan ook terug in alle onderdelen van het bedrijf en bij de toeleveranciers voor wie MAN Truck & Bus strenge eisen hanteert volgens een zorgvuldig samengestelde duurzaamheidsrangschikking (Sustainability Rating). De introductie van deze Sustainability Rating is een belangrijk onderdeel van de Corporate Responsibility Strategy 2025+ van de gehele Volkswagen Groep.

MAN heeft zich ten doel gesteld om tegen 2030 volledig CO2-neutraal te produceren. Om dit te bereiken, vertrouwt het bedrijf op hernieuwbare energie en investeert het bijvoorbeeld in fotovoltaïsche zonne-energie (Pinetown) en windenergie (Salzgitter). Andere ecologische factoren zoals waterverbruik en afvalmanagement worden volgens planning tegen 2025 gehalveerd.

Holger Mandel, lid van de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus en verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid, rondt af: "Het belangrijkste onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie is een modelportfolio met emissievrije aandrijvingen. Ons doel is duidelijk: in 2050 moeten alle MAN-voertuigen emissievrij zijn. Onderweg telt elke stap en elke bijdrage van onze collega's. Samen dragen we bij aan het herstel van de wereld - niet alleen op Earth Day."

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden