Clicky

 
Transport Online - Verdachte schilderijenroof blijft langer vastzitten

Verdachte schilderijenroof blijft langer vastzitten

Verdachte schilderijenroof blijft langer vastzitten
22-04-2021 14:15 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - De voorlopige hechtenis van de man die wordt verdacht van de diefstal van twee schilderijen is met 90 dagen verlengd, de maximale termijn. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland donderdag besloten.

De 58-jarige man uit Baarn wordt verdacht van twee diefstallen van schilderijen uit twee verschillende musea in 2020. Het gaat om het schilderij ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ van Vincent van Gogh en het schilderij ‘De twee lachende jongens’ van schilder Frans Hals. Het doek van Van Gogh werd op 30 maart vorig jaar gestolen uit het museum Singer in Laren. Het schilderij van Hals is op 26 augustus gestolen uit museum Hofje van Mevrouw Aerden in Leerdam.

Op 6 april is de man in zijn woning in Baarn aangehouden. Bij zijn aanhouding is ook een vuurwapen en een hoeveelheid drugs gevonden. Het Openbaar Ministerie vroeg de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland om de voorlopige hechtenis te verlengen. Die raadkamer oordeelt dat de verdenking zwaar genoeg is om de man langer vast te houden. Daarnaast is er gevaar voor recidive, nu verdachte eerder is veroordeeld voor soortgelijke feiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats