Clicky

 
Transport Online - Kijkje in de haven: Lineas vervoert Volvo’s per spoor

Kijkje in de haven: Lineas vervoert Volvo’s per spoor

Kijkje in de haven: Lineas vervoert Volvo’s per spoor
22-04-2021 11:32 | Haven Nieuws | auteur Redactie

GENT - Goederen die per schip aankomen in een haven zijn natuurlijk nog niet op hun eindbestemming. Met de nieuwe overslagterminal in North Sea Port is de verbinding met het spoor nog beter. Trailers op een schip moeten snel geladen en gelost worden. Het bedrijf Terberg heeft hiervoor de oplossing.

Terberg maakte speciale trekkers, een smal wagentje dat lijkt op een vrachtwagen maar enorm krachtig is. “Deze trekkers kunnen gemakkelijk bewegen in de smalle gangen van een schip en grote ladingen op trailers snel van en op het schip trekken”, legt Dominik Thielman, servicemanager Terberg, uit. Dat is nodig, want een containerschip moet binnen enkele uren tijd geladen én gelost worden.

Trein versus vrachtwagen

De auto’s van Volvo Car kunnen natuurlijk zelf van de schepen rijden. Om op hun volgende bestemming te geraken worden onder andere de treinen van Lineas ingeschakeld. Matthias Herrebosch, sales manager Lineas: “Een trein is een zeer duurzaam alternatief ten opzichte van het wegverkeer. Op een truck passen zes of zeven auto’s, op een trein passen er 200. Wij houden per trein dus zo’n 30 vrachtwagens van de weg.”

De trein is ook een milieuvriendelijk alternatief. “Van Gent tot in Italië worden de auto’s elektrisch vervoerd. Dat stoot acht keer minder fijnstof uit dan een vrachtwagen, en negen keer minder CO2.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions