Clicky

 
Transport Online - VTS Transport & Logistics gaat voor duurzame distributie met Volvo FM LNG

VTS Transport & Logistics gaat voor duurzame distributie met Volvo FM LNG

VTS Transport & Logistics gaat voor duurzame distributie met Volvo FM LNG
22-04-2021 11:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BOXMEER - Voor het transport van farmaceutische producten binnen de Benelux heeft VTS Transport & Logistics uit Boxmeer onlangs een order voor vier nieuwe Volvo FM LNG-trucks getekend. Vooral het duurzame karakter van de trucks was voor VTS reden om voor dit model te kiezen. VTS verwacht met LNG zo’n 20 procent CO2 te gaan besparen.

VTS Transport & Logistics is gespecialiseerd in opslag en distributie van farma- en healthcare producten. Voor het transport van temperatuur gecontroleerde producten voor farmaceutische bedrijven binnen de BeNeLux werden onlangs vier Volvo FM LNG-trekkers aangeschaft.

Vooral het duurzame karakter van LNG in combinatie met het chauffeurscomfort, het goede zichtveld en de lage instap van de Volvo FM sprak VTS aan. “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Bij ons, maar ook bij onze klanten binnen het farmaceutisch transport. Met de Volvo FM LNG verkleinen we onze CO2-uitstoot met 20 procent in vergelijking met een dieseltruck. Dat zijn cijfers die zijn bewezen en die nu gehaald kunnen worden. Natuurlijk is elektrisch rijden ook interessant, maar LNG is wat ons betreft de oplossing waarmee nu al duurzamer kan worden gereden en minder CO2 kan worden uitgestoten”, verklaart Joost Hafmans, directeur van VTS Transport & Logistics.

Naast LNG-trucks heeft VTS Transport & Logistics ook 22 Volvo’s FH I-Save besteld. Deze trucks zijn voorzien van een Fuel Hero Pro pakket met de zuinige Turbo Compound-motor. De eersten uit deze order worden binnenkort door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center aan VTS geleverd.

“Het is ons streven om in 2030 nul emissies uit te stoten met onze distributie trucks. Door minder brandstof te verbruiken en door inzet van een CO2-besparende brandstof als LNG kunnen we nu al stappen maken. We zetten in op de duurzame opties die op dit moment beschikbaar en binnen ons transport realiseerbaar zijn”, besluit Joost Hafmans.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions