Clicky

 
Transport Online - Marine legt, eerder dan gepland, Zr.Ms Van Speijk aan de kant

Marine legt, eerder dan gepland, Zr.Ms Van Speijk aan de kant

Marine legt, eerder dan gepland, Zr.Ms Van Speijk aan de kant
22-04-2021 10:30 | Marine | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HELDER - Zr.Ms. Van Speijk gaat eerder dan gepland tegen de kant. De oorzaak is een ernstig tekort aan personeel. De bemanning is hier gisteren over geïnformeerd, meldt Defensie donderdagochtend.

Door het personeelstekort binnen de marinevloot moesten bemanningsleden van Zr.Ms. Van Speijk al veelvuldig elders invallen. Bijvoorbeeld bij het opwerken van het zusterschip Zr.Ms. Van Amstel.

Het personeelsprobleem beperkt zich niet tot de Van Speijk en de Van Amstel. Alle bovenwaterschepen kampen met tekorten, waarbij gebrek aan technisch personeel het grootste obstakel vormt. Door de Van Speijk vanaf deze zomer aan de kant te laten liggen, is de bemanning structureel op andere schepen in te zetten.

Zr.Ms. Van Speijk heeft vier operationele jaren achter de rug. Vanaf 2017 werd het fregat na een intensieve opwerkperiode ingezet voor counterdrugs operaties in het Caribisch gebied, in het NAVO vlootverband en diverse grote NAVO oefeningen. Ook voor opleidingen is het vaak een platform geweest. In 2020 is besloten de Van Speijk in de vaart te houden. Vervolgens heeft de marine alles gedaan het fregat op zee te houden. Dat lukt nu dus niet meer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions