Transport Online - Vermiste duikboot Indonesië ligt mogelijk op 700 meter diepte

Vermiste duikboot Indonesië ligt mogelijk op 700 meter diepte

Vermiste duikboot Indonesië ligt mogelijk op 700 meter diepte
22-04-2021 09:51 | Buitenland | auteur ANP

JAKARTA - De Indonesische marine vermoedt dat de vermiste duikboot met 53 mensen aan boord op een diepte van 600 tot 700 meter ligt. Voor die diepte is het vaartuig niet gemaakt. De marine verloor woensdagochtend contact met het vaartuig tijdens een militaire oefening.

De onderzeeër is gebouwd voor een diepte van 200 tot 250 meter. Als het dus inderdaad op 700 meter ligt, mogelijk op de bodem van het de zee, zou dat gevaarlijk zijn voor de bemanning. Het vaartuig zou op deze diepte kunnen zijn gekomen door een stroomstoring tijdens het duiken, waardoor controle over de duikboot zou zijn verloren en het begon te zinken.

De duikboot had woensdag torpedo’s af moeten schieten om vervolgens de resultaten van deze test terug te sturen naar de leiding. Echter, kort nadat het voertuig onder water ging, verdween het van de radar.

Hoewel de onderzeeër zelf nog niet is gevonden, heeft een helikopterteam wel een olievlek gezien op de plek in zee waar de duikboot onder water zou zijn gegaan. Hierdoor heeft de marine het zoekgebied kunnen verkleinen. Mogelijk zou de olie erop wijzen dat het vaartuig beschadigd is en de brandstoftank beschadigd is geraakt door de waterdruk.

Twee marineschepen en ongeveer vierhonderd personeelsleden zijn uitgevaren om te zoeken. Een derde schip is onderweg vanuit de Indonesische hoofdstad Jakarta. De marine heeft ook een internationaal noodsignaal uitgezonden. Onder meer Australië, India en Singapore hebben volgens het Indonesische ministerie van defensie gezegd klaar te staan om te helpen.

De duikboot in kwestie is een KRI Nanggala 402, gebouwd in 1978 in Duitsland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen