Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenbouwer Volvo vreest meer problemen met chipleveringen

Vrachtwagenbouwer Volvo vreest meer problemen met chipleveringen

Vrachtwagenbouwer Volvo vreest meer problemen met chipleveringen
22-04-2021 09:49 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

STOCKHOLM - Truckmaker Volvo Group verwacht dit jaar meer problemen vanwege de chiptekorten. De onderneming heeft al productielijnen stil moeten leggen. Verdere verstoringen worden niet uitgesloten.

Het Zweedse bedrijf waarschuwde vorige maand al dat vanwege de tekorten de productie in het lopende kwartaal twee tot vier weken stil komt te liggen. De productiestops zouden daarbij meer onderdelen van het bedrijf kunnen treffen.

"De wereldwijde toeleveringsketen voor halfgeleiders en voor andere onderdelen blijft zeer instabiel en de onzekerheid over de ontwikkeling is groot," zei topman Martin Lundstedt in een toelichting op de kwartaalcijfers "Wij blijven bereid om de productie waar mogelijk op te voeren."

Autofabrikanten worden gedwongen hun fabrieken stil te leggen omdat leveranciers de vraag naar chips niet aankunnen, mede door de grote vraag naar elektronische apparatuur als spelcomputers. Daarbij speelt ook mee dat slecht weer in de Verenigde Staten eerder dit jaar het productieproces van chipmakers in Texas in de weg zat. Verder woedde een brand bij de fabriek van Renesas Electronics in Japan, wat de toevoer van chips hindert.

Het Duitse Daimler heeft duizenden werknemers via een WW-regeling naar huis gestuurd. Ook Volvo-rivaal Scania waarschuwde dat de problemen nog tot in volgend jaar aan zullen houden.

In het eerste kwartaal is de orderportefeuille voor trucks van Volvo meer dan verdubbeld tot 85.461 vrachtwagens. De vraag is dan ook of het bedrijf de trucks kan produceren. Naast fabrikant van trucks is Volvo Group ook producent van onder andere bussen en bouwvoertuigen.

Foto's

 • Zandbergen
  Zandbergen
 • Zandbergen
  Zandbergen
 • Zandbergen
  Zandbergen
 • Dam Beton
  Dam Beton

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions