Clicky

 
Transport Online - 'Actie kabinet nodig wegens onacceptabel aantal doden in verkeer'

'Actie kabinet nodig wegens onacceptabel aantal doden in verkeer'

'Actie kabinet nodig wegens onacceptabel aantal doden in verkeer'
22-04-2021 09:05 | Ongevallen | auteur ANP

DEN HAAG - Er vallen in Nederland nog altijd te veel doden in het verkeer. Het nieuwe kabinet moet daarom prioriteit maken van het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. Dit stelt de Verkeersveiligheidscoalitie, een club van 36 organisaties zoals ANWB, TNO, Veilig Verkeer Nederland, Bovag en RAI Vereniging.

Er vallen in Nederland iedere dag twee verkeersdoden en 58 ernstig gewonden. De Verkeersveiligheidscoalitie vindt dit onacceptabel. Verkeersongevallen zorgen jaarlijks niet alleen voor onnoemelijk menselijk leed maar ook voor hoge maatschappelijke kosten, aldus de coalitie. In coronajaar 2020 zijn 610 mensen omgekomen in het verkeer, onder wie een recordaantal fietsers. Het zijn er wel 51 minder dan in 2019, maar het blijft volgens de organisaties een onacceptabel aantal omdat de verkeersintensiteit als gevolg van corona veel lager was. Jaarlijks vallen er bovendien ruim 21.000 ernstig gewonden in het verkeer.

Het huidige Strategisch Plan Verkeersveiligheid streeft naar nul verkeersdoden in 2050. Maar volgens de Verkeersveiligheidscoalitie wordt deze doelstelling met het huidige plan niet gehaald. Daarom roepen de organisaties het nieuwe kabinet op "stevig door te pakken". Het is daarbij volgens de coalitie essentieel dat er concrete doelen worden geformuleerd en voor een deugdelijke financiering wordt gezorgd.

De coalitie biedt donderdag het ‘Verkeersveiligheidsmanifest 2.0’ aan de politiek aan, met de vijf oplossingen die volgens de Verkeersveiligheidscoalitie nodig zijn om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Volgens de coalitie gaat het vooral om het veiliger maken van wegen en fietspaden in en tussen steden, het tegengaan van afleiding in het verkeer door betere handhaving en het veiliger maken van voertuigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden