Clicky

 
Transport Online - Agnelli geeft Boris Johnson de schuld van mislukken Super League

Agnelli geeft Boris Johnson de schuld van mislukken Super League

Agnelli geeft Boris Johnson de schuld van mislukken Super League
21-04-2021 16:04 | Sport | auteur ANP

TURIJN - De tussenkomst van de Engelse premier Boris Johnson heeft het voortijdig einde van de Super League ingeluid. Dat is de stellige overtuiging van Andrea Agnelli. "Zijn inmenging heeft ertoe geleid dat de zes Engelse club zich hebben teruggetrokken uit het project", aldus de voorzitter van Juventus, de voortrekker van het plan van twaalf Europese topclubs om zich los te maken van de Europese bond UEFA en een eigen gesloten competitie op te richten.

De Britse premier reageerde furieus op de plannen, omdat hij bang was dat Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal zich ook zouden afkeren van de Premier League. Hij dreigde met wetgeving om dat te voorkomen. "Als zes clubs zouden breken met de Premier League, dan zou de politiek dat hebben gezien als een aanval op de brexit en haar politieke plannen", aldus Agnelli.

De preses van Juventus heeft inmiddels ingezien dat zijn project geen langer leven is beschoren. Zeker nu ook Atlético Madrid en Internazionale zijn afgehaakt. "Ik blijf overtuigd van de schoonheid van dit project. We zouden er de beste competitie van hebben kunnen maken. Maar eerlijk toegegeven, ik denk niet dat het project nu nog doorgaat."

Volgens Agnelli waren veel clubs bereid om in te stappen. "Ik ga niet zeggen hoeveel clubs in slechts 24 uur contact met me hebben opgenomen met de vraag of ze mee konden doen en ik noem ook geen namen. Misschien hebben ze gelogen, maar ik werd benaderd door een aantal teams met de vraag wat ze konden doen om lid te worden."

De twaalf clubs overvielen de voetbalwereld met hun aankondiging in de nacht van zondag op maandag, zo'n beetje vlak voor het besluit van de UEFA om de Champions League verder uit te breiden. "Het is de aard van voetbalbusiness. Onze branche is over het algemeen niet erg oprecht of betrouwbaar. Als we toestemming van anderen hadden moeten vragen om het op deze manier te doen, hadden we zo'n project nooit kunnen uitvoeren."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats