Clicky

 
Transport Online - 'Cao-bod DHL ver onder de maat terwijl geld tegen de plinten klotst'

'Cao-bod DHL ver onder de maat terwijl geld tegen de plinten klotst'

'Cao-bod DHL ver onder de maat terwijl geld tegen de plinten klotst'
21-04-2021 15:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - "Onbegrijpelijk: het uiterste bod van DHL Express is zwaar onder de maat. Terwijl het geld er tegen de plinten klotst", dat zegt FNV Transport & Logistiek donderdag.

Na vijf onderhandelingen is dit het uiterste bod van DHL Express: een structurele loonsverhoging van 2 procent. Werknemers die op de max van de loonschaal zitten krijgen slechts 1,75 procent en een eenmalige uitkering van 0,5 procent erbij. Onregelmatigheidstoeslag tussen 18.00 en 20.00 uur afschaffen en afkopen op basis van referte periode over de afgelopen 12 maanden en omzetten in een persoonlijke toeslag. Cao à la Carte dagen tellen mee voor pensioen opbouw en de hoogte van je vakantietoeslag.

"Het is onbegrijpelijk dat dit het uiterste bod van DHL Express is nadat afgelopen jaar bergen van goud zijn verdiend en het geld tegen de plinten klotst. DHL Express Nederland heeft wèl miljoenen winst gecashed maar laat werknemers die onder de cao vallen in de kou staan. Voor de vijfde keer op rij is voor DHL Express dit het ‘best year ever’ met opnieuw een recordomzet, een groei van twintig procent en is de arbeidsproductiviteit van werknemers aanzienlijk gestegen. DHL Express is hét paradepaardje van de DP DHL group maar biedt haar eigen werknemers nu een armoedige loonsverhoging van 2 procent", vervolgt FNV.

"Als pakketbezorgingsbedrijf hebben de werknemers bvij DHL als geen ander te maken gehad met de gevolgen van corona. Nederland moest bevoorraad worden en terwijl in het begin van de crisis onbekend was welk gevaar de werknemers daarbij precies liepen hebben zij keihard doorgewerkt. Waardering van de werkgever blijft nu uit terwijl ze nog dagelijks onder zeer hoge druk werken en absoluut niet te beroerd zijn om hun inzet te tonen voor DHL Express."

Het is duidelijk, de kloof tussen partijen lijkt onoverbrugbaar. FNV gaat de voorstellen voorleggen aan de achterban. Donderdagmiddag 22 april is er overleg met de FNV kaderleden om dit te bespreken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,095
  Diesel1,759

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions