Transport Online - Basisschool Hengelo urenlang ontruimd na anonieme melding

Basisschool Hengelo urenlang ontruimd na anonieme melding

Basisschool Hengelo urenlang ontruimd na anonieme melding
21-04-2021 11:59 | Binnenland | auteur ANP

HENGELO - [update 18:00 uur] Een basisschool in het Overijsselse Hengelo is woensdag urenlang ontruimd geweest na een anonieme melding. In het schoolgebouw troffen explosievenverkenners uiteindelijk niets aan, aldus de politie.

De melding kwam rond 11.30 uur binnen. De inhoud ervan gaf volgens de politie "reden om groot op te schalen en met veel hulpdiensten aanwezig te zijn". Direct na de melding gingen verschillende politie-eenheden naar de locatie en zochten contact met de school. Ook andere hulpverleningsinstanties kwamen ter plaatse.

De school aan de Luxemburgstraat en ongeveer elf woningen in de directe omgeving werden ontruimd en een groot gebied werd afgezet. De kinderen van de basisschool werden ondergebracht in een nabijgelegen sporthal, waar ouders of verzorgers ze ophaalden.

Rond 15.30 uur was er volgens de politie "geen sprake meer van een verdachte situatie in Hengelo" en werd het gebied weer vrijgegeven.

Volgens de politie is er geen acuut gevaar geweest. Ook zijn kinderen, medewerkers van de school en omwonenden niet in gevaar geweest. De school kan donderdag weer open. "Ik hoop dat de schoolkinderen niet te veel zijn geschrokken en met een vrolijke zin naar school gaan", zegt burgemeester van Hengelo Sander Schelberg in een video op zijn Twitteraccount over de ontruiming.

Het onderzoek naar de melding loopt. Anonieme meldingen waarin de informatie vraagt om snel handelen worden uiterst serieus genomen, stelt de politie. "Ons eerste doel is de veiligheid voor de school en de omwonenden."

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen