Clicky

 Elizabeth viert 95e verjaardag, eerste zonder man Philip

Elizabeth viert 95e verjaardag, eerste zonder man Philip
21-04-2021 11:31 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Koningin Elizabeth viert woensdag haar 95e verjaardag. Dat is haar eerste verjaardag zonder haar man prins Philip, die begin deze maand op 99-jarige leeftijd overleed. Ook haar kleinzoon prins Harry zal niet aanwezig zijn. Hij keerde volgens Britse media na de uitvaart van Philip terug naar de Verenigde Staten.

Harry was vorige week kort teruggekeerd naar Groot-Brittannië voor de uitvaart van zijn opa, die afgelopen zaterdag plaatsvond. Volgens de Daily Mail is Harry niet bij de verjaardag van zijn oma omdat hij graag bij zijn hoogzwangere vrouw Meghan wil zijn. De prins is in Californië, waar het gezin woont. Vanwege de geldende coronaregels moet hij nu eerst tien dagen in quarantaine.

De verjaardag van de koningin gaat niet gepaard met grote festiviteiten. Normaliter worden er kanonschoten gelost, maar dat gaat dit jaar niet door vanwege het recente overlijden van haar man. De periode van nationale rouw eindigt vrijdag, precies twee weken na het overlijden van Philip. Vorig jaar werden de schoten ook afgelast, omdat de koningin het ongepast vond vanwege de coronacrisis.

Klein gezelschap

Verder viert Elizabeth haar verjaardag waarschijnlijk met een klein gezelschap, zoals ze dat ieder jaar doet. Dat doet ze meestal met een lunch op Windsor Castle. Het grote feest is ieder jaar pas in juni, dit jaar zou dat op 12 juni zijn.

Tijdens 'Trooping The Colour' wordt de verjaardag van de koningin groots gevierd. Militaire troepen brengen die dag een eerbetoon aan Elizabeth, die voorheen met haar man Philip in een koets door de stad reed. Het paraderen (trooping) met de vlag (colour) is in Londen, op de binnenplaats van Horse Guards Road.

Het evenement is echter voor de tweede keer in de 70 jaar dat Elizabeth regeert afgelast. Ook dit jaar moeten de Britse feestgangers - net als vorig jaar - vanwege de coronamaatregelen thuisblijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats